AH Minimoestuin

Ik heb eigenlijk altijd een hekel aan supermarkt-acties. Het zorgt er altijd voor dat je drie keer zoveel koopt als nodig en dat je daardoor ook producten koopt die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Maar de Albert Heijn heeft mij dit keer verrast! De actie ‘begin je eigen moestuin’ is gewoon gaaf! Bij elke 15 euro aan boodschappen krijg je een moestuinpotje. Daarin zit een kokostabletje, een papiertje waar zaadjes in zitten, een potje (dat biologisch afbreekbaar is!) en een etiketje met informatie over je zaadjes, tevens kan je op het etiketje de data zetten waarop je je zaadjes heb gezaaid, je plantje is ontkiemt en je het plantje hebt verpot. Al met al helemaal top!

Mijn vader is zaaier geweest bij Grow Group daardoor kwamen er heel vaak zaadjes mee naar huis en werden er weer meloenen en tomaten gezaaid. Mijn vader heeft de passie voor bloemen en planten zeker aan mij doorgegeven! Heerlijk om met je handen in de potgrond te wroeten. Aangezien ik bij mijn moeder alleen een balkonnetje heb zullen meloenen hier niet zo snel gezaaid worden maar de moestuinpotjes van Albert Heijn zijn echt perfect voor mensen met een balkon! De zaadjes ontkiem ik in mijn kamer naast het raam waar het ontzettend zonnig is. Zodra ze groot genoeg zijn gaan ze in potten naar buiten. Inmiddels heb ik al 5 potjes wortel, 1 potje broccoli, 1 potje radijs, 2 potjes rucola, 1 potje dille en 2 potjes sla verpot in grotere potten. Ik ben ontzettend benieuwd of we er straks ook echt van kunnen eten!

Samen met mijn nichtje ruilen we elke week onze moestuinpotjes zodat we allebei de groente en kruiden hebben die we graag lusten. Het is ook heel gezellig en stiekem ook erg leerzaam. Samen met mijn nichtje heb ik zondag nog een paar plantjes verpot, lekker in het zonnetje! Ook kunnen ik en mijn nichtje elkaar op deze manier tips geven. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn nichtje er meer verstand van heeft dan ik maar zolang ze haar informatie met mij deelt vind ik het prima (haha).

Deze week is de laatste week dat er moestuinpotjes verzameld kunnen worden. Nou is dat voor mij niet meer zo belangrijk aangezien ik na 6 dagen alles al compleet had en inmiddels heb ik alles al 3 keer compleet gehad haha. Voor nu gaan we maar kijken hoe het groeit en bloeit en hopen we binnenkort de eerste wortels of sla te kunnen eten.

4 gedachtes over “AH Minimoestuin

  1. Caroline

    Ja binnenkort eten we broccoli van eigen teelt. Ik ben benieuwd Maan. Je vindt het helemaal geweldig om te kweken, alleen om het te eten vind je het wat minder geweldig. Hahaha

  2. Pingback: Met mijn handen in de potgrond – Het is Maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s