Pilea baby’s

In augustus vertelde ik dat ik mijn eerste Pannenkoekenplant gekocht had. Dit bericht kan je hier terug lezen 😉

De pannenkoekenplant, officieel Pilea Peperomioides, is een ontzettend makkelijke plant die, als hij het naar zijn zin heeft bij jou, snel en veel baby’s (stekkies) geeft. Deze stekkies kan je los snijden van de moederplant. Heeft je stekkie al wortels dan mag deze meteen in een potje. Heeft je stekkie geen of heel weinig wortels dan zet je je stekkie even een dag of vier in een glaasje water. Vervang dit water af en toe en je zult zien dat er al snel worteltjes gaan groeien.

Toen ik mijn Pilea kocht zaten er al meteen een aantal baby’s in mijn moederplant. Ik heb toen dus vrij snel al twee baby’s losgesneden van de moeder (sadist..) en nu heb ik dus drie pilea’s!!! Mijn moederplant heeft het zo erg naar zijn zin bij mij dat hij weer allemaal baby’s heeft gemaakt. Inmiddels staan er weer vier stekkies op het aanrecht te wachten tot ze in een potje mogen en dan heb ik nog niet eens alle baby’s weggesneden. Het is dus een erg vruchtbaar plantje, dat blijkt maar weer.

Omdat hij dus zo makkelijk te stekken is heb ik besloten deze vier stekkies weg te geven. Inmiddels heb ik voor drie stekkies al een adresje gevonden. Ik heb er dus nog één! Wil jij deze nou graag hebben, geef dan gerust even een gil. Ik ga vanavond nog even kijken of ik de andere baby’s ook nog weghaal, dit is namelijk wel de laatste kans nog aangezien het nu kouder word en de moederplant zich hierdoor minder goed kan herstellen. Maar als ik weer stekkies heb en je hebt interesse, laat het me weten want dan zet ik hem apart!

Ik ben dus helemaal enthousiast over mijn plant 🙂 Ik wist niet dat ik groene vingers heb 😉

 

één van de kids
vier baby’s 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s