Haken

Ik moet iets bekennen. Stiekem ben ik een ouwe taart!

7 maanden geleden liep ik in de Xenos en kwam ik een klein pakketje tegen met een beetje wol, een plastic haaknaaldje en wat vulwol. Uiteraard ging ik er van uit dat haken kei makkelijk is dus kocht ik het pakketje. Maar wat viel dat tegen zeg. “haak 4l en sluit met een hv tot een ring” WAT? Er was echt geen touw aan vast te knopen dus ging ik met mijn pakketje naar mijn schoonmoeder. Maar zelfs mijn schoonmoeder, die al heel wat jaren haakt, kwam er niet uit. Mijn schoonmoeder gaf me wat katoen mee en een haaknaald. Thuis ben ik avonden aan het klooien geweest tot mijn oma langskwam en mij de fijne steekjes van het haken uitlegde. Twee weken later was mijn mobielhoesje geboren!

Mijn gehaakte mobielhoesje
Mijn gehaakte mobielhoesje

Inmiddels zijn we 7 maandjes verder en zijn er al aardig wat dingen van mijn haaknaald gerold zoals: een uiltje, een hoesje voor mijn haaknaalden, een sjaal, een leuk katje, de (voor hakers) bekende granny square en niet te vergeten een lekker warme grijze muts voor vriendlief.

Haken geeft me heel veel rust. Je hoeft nergens aan te denken, je hoeft alleen maar te haken. En als ik niet haak dan zoek ik Pinterest af naar leuk haakprojectjes. Je kan wel zeggen dat ik verslaafd ben haha. Ik heb een hele grote doos vol met wol, katoen, knoopjes, strikjes enzovoort maar toch koop ik elke keer meer (ook al zeg ik steeds dat ik niks meer moet kopen).

Momenteel ben ik met meerdere projecten bezig. Ik ben al heeeeel lang bezig met een grijs vest. Voor mijn zusje ben ik bezig met een pandabeertje en voor mijn moeder maak ik een kussenhoes van blauwe wol. Ook heb ik een hele waslijst met dingen die ik nog wil haken zoals: Een deken van granny squares, een aapje, een grijs kussentje met twee grote knopen erop en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik merk dat als ik een mega drukke dag achter de rug heb dat haken me echt ontspant. Ik kan lekker voor de tv gaan zitten en de hele avond haken (onderuit gezakt in bed werkt ook uitermate goed ;)). Als ik me rot of verdrietig voel en ik ga een uurtje haken dan voel ik me daarna altijd stukken beter. Eigenlijk is het gewoon een soort therapie. Je gedachten op nul en haken maar.

Heerlijk dat haken!

2 gedachtes over “Haken

 1. The sky is the limit

  het talent dat Moedertje Natuur aan iedereen gaf
  kan van velen een mens maken
  die de hemel aan kan raken
  wegens hoogtevrees haken sommigen helaas af

  Lenjef 😉

 2. Pingback: Afleiding – Papa, ik mis je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s